Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτάΥλικά
Για 6-8 άτομα
4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι σόγια σως
Ρίγανη
Θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι σόγια σως
Ρίγανη
Θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου στο 2 και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχουμε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνουμε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ του φούρνου, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
Γυρίζουμε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζουμε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρο στα 15 λεπτά.
Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι , τη σόγια σως, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνουμε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχουμε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνουμε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ του φούρνου, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
Γυρίζουμε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζουμε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρο στα 15 λεπτά.
Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι , τη σόγια σως, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνουμε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου