Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ρεβίθια στη γάστρα με λουκάνικο και σπανάκι


Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 200 γρ. λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη (καυτερή, ψιλοκομμένη χωρίς σπόρια)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψίχα ψωμιού ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 30 λεπτά σε αρκετό φρέσκο νερό με αλάτι. Τα βγάζουμε από το νερό και τα σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.
Σοτάρουμε σ΄ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το ψωμί και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο και μόλις αρχίσει να μυρίζει προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε μια γάστρα και τα περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, την καυτερή πιπεριά, το λουκάνικο, το σπανάκι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό μας στον φούρνο για 90 λεπτά. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό.
Κείμενο: Κώστας Στίγκας
Επιμέλεια-Food styling: MIME.COM
Φωτογραφίες: WHITE STUDIO
ΠΗΓΗ:thetravelbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :