Υλικά
- 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
- 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές, χωρίς κουκούτσια
- 350 γρ. τυρί σφέλα κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- Λίγη κανέλα
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 6 γαρίφαλα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τον κόκορα με τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, την ντομάτα, τα σκόρδα, τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγομαγειρεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Οταν είναι σχεδόν έτοιμο, μετά από 90 λεπτά, προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμη. Τέλος ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως μαζί με χυλοπίτες.
Κείμενο: Κώστας Στίγκας
Επιμέλεια-Food styling: MIME.COM
Φωτογραφίες: WHITE STUDIO
ΠΗΓΗ:thetravelbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου