Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κατσικάκι τσιγαριστό με χοντρό στάρι


Υλικά
  • 1 κιλό κατσικάκι (από χεράκι, κομμένο σε μερίδες)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μερικά φύλλα φασκόμηλο
Για το σιτάρι
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι. Μόλις «γυαλίσει» ρίχνουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Διατηρούμε το σιτάρι σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να το σερβίρουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και προσθέτουμε το κατσικάκι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σουρώνουμε το κρέας και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με λίγο φρέσκο νερό και το μισό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοτσιγαριστεί μέχρι να πάρει χρώμα και να «σωθεί» το νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε καλά και σκεπάζουμε το κρέας με νερό. Σιγοβράζουμε για 90 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται. Οταν το κρέας είναι έτοιμο, βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε. Συνοδεύουμε το κρέας με λίγο από το σιτάρι.

Κείμενο: Κώστας Στίγκας
Επιμέλεια-Food styling: MIME.COM
Φωτογραφίες: WHITE STUDIO
ΠΗΓΗ:thetravelbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :