Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ρεγάλι Μανιάτικο


Υλικά
  • 1 αρνίσια συκωταριά
  • 50 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 2 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά. Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματάμε τη συκωταριά. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μέτριους κύβους. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια της συκωταριάς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σύγκλινο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Επαναφέρουμε στο τηγάνι το συκώτι και προσθέτουμε το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και το γαρίφαλο. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη συκωταριά να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο τηγάνι. Σερβίρουμε με γκόγκες (τοπικά ζυμαρικά) ή με ρύζι.
Κείμενο: Κώστας Στίγκας
Επιμέλεια-Food styling: MIME.COM
Φωτογραφίες: WHITE STUDIO
ΠΗΓΗ:thetravelbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :