Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ηδύποτο με ρετσίνα και αρμπαρόριζα

Ένα καταπληκτικό λικέρ με δενδρισάκι ή αρμπαρόριζα πιο γνωστή ευρέως, και ρετσίνα!!! Την αμαρτία μου τη λέω.... Δεν περίμενα να γίνει τόσο ωραίο!!!!!! Κοινώς έπαθα πλάκα όταν το δοκίμασα!!!!! 
Χρειαζόμαστε:
  • 1½ λίτρο ρετσίνα
  • 20 φυλλαράκια (με το κοτσανάκι τους) αρμπαρόριζα πλυμένα και δεμένα με σπάγγο μαγειρικής
  • 500γρ. ζάχαρη 

Πώς το κάνουμε:
  1. Βάζουμε την ρετσίνα την ζάχαρη και τα  φυλλαράκια, σε μποτίλια και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Αφήνουμε σε δροσιά 30 μέρες και στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.                      
  3. Αφαιρούμε τα κλαδάκια και φιλτράρουμε το λικέρ!

Απρόσμενα νόστιμο, ελαφρύ και δροσερό! Με μια λέξη....

ΠΗΓΗ:http://as-mageirepsoume.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :